Wat is het gemiddelde uurloon van schilders?

Is iets van een vastgesteld uurloon voor schilders? En maakt het dan nog uit of het een gekwalificeerde schilder is of een leerling, beginnende schilder? Bedankt

In Buitenschilderwerk, gevraagd door Bezoeker 4 years ago

Like op Facebook, +1 op Google, Tweet of deel deze vraag op een andere website.

0

Uurloon schilders

De meeste professionele schilders rekenen tarieven die variëren tussen de € 30 en ongeveer € 45,- per uur. Soms worden kortingen toegepast (winterschilder, of andere aanbiedingen). Hieronder het gemiddelde schildersloon (prijs voor een schilder) tot en met 2010 (Bron CBBS):

  • 2010 € 33,60
  • 2009 € 32,84
  • 2008 € 32,62
4 years ago

0

Uurloon vakschilders

Om te kunnen bestaan als professioneel schildersbedrijf moet tenminste een uurloon van 30 euro worden gehanteerd. Meestal wordt door een klein schildersbedrijf (zzp-ers) een uurloon gehanteerd vanaf €25 tot €45 per man per uur afhankelijk van het project en periode. Soms worden periodiek in het laagseizoen kortingen geboden (de bekende winterschilder korting). Je mag voor het genoemde vanaf schilder-uurloon wel een vakbekwame schilder verwachten met alle voordelen van dien.

Hoe wordt het schilderwerk aangenomen?

  • Het aanbod omvat een omschrijving van de te verrichten werkzaamheden en de te leveren materialen die voldoende gedetailleerd is om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken, of
  • Het aanbod vermeldt het tijdstip waarop met het werk kan worden begonnen en bevat een aanduiding van de duur van het werk. Meestal wordt schilderwerk aangenomen voor een vast bedrag en dan is de aanbieding van de schilder een kwestie van vertrouwen en gezond verstand in relatie tot een heldere offerte.

De prijs voor het schilderwerk

Er zijn verschillende manieren waarop een aanbieding gedaan kan worden, afhankelijk situatie en wensen klant:

  • 1 - Bij de prijsvormingsmethode - aanneming - komen de partijen een vast bedrag (aanneemsom) overeen, waarvoor het werk zal worden verricht. Let op dat er wel duidelijke afspraken zijn wat en hoe het schilderwerk gedaan wordt.
  • 2 - Bij de prijsvormingsmethode - richtprijs - doet de opdrachtnemer een zo nauwkeurig mogelijke schatting van de kosten van het werk.
  • 3 - Bij de prijsvormingsmethode - regie - doet de opdrachtnemer een nauwkeurige opgave van de prijsfactor (o.a. uurtarief en eenheidsprijzen van de benodigde materialen)

Bij elk van de bovengenoemde prijsvormingsmethodes wordt door de voordeelschilder een uurloon gehanteerd van 30 euro per uur, dit is voor een vakbekwame schilder. Bij de voordeelschilder werken alleen gekwalificeerde schilders voor wie het leveren van goed werk ook in eigen belang is.

4 years ago

0

Beunhaas werk en goed schilderwerk

Je kan schilderwerk op zoveel manieren doen.

Je kan schilderwerk heel snel doen, zonder veel voorbereiding (schuurpapier zit in de kwast mentaliteit) en overal overheen werken, ergste oneffenheden glad maken met polyester plamuur en gelijk afschilderen. Op deze manier kan je een groot huis met 2 man in 2 dagen schilderen. Ziet het er nog redelijk uit ook als je een ervaren schilder hebt. Je kan dan geen garantie geven op het werk. Kosten voor dit schilderwerk (voor iemand die dit bedrijfsmatig doet en lasten afdraagt) zou dan moeten liggen rond de 1250 euro voor matig werk. Werk je met beunhazen en zwartwerk dan zou de prijs voor dit werk ruim onder de 1000 euro moeten zijn.

Werk je goed dan zit je met goede voorbereiding, droogtijden materialen, juiste materialen, gronden, laagdikte verf etc., dan doe je over hetzelfde huis geen 2 maar 4 dagen met 2 man. Dan kan je garantie geven op je werk. Kosten zouden dan voor hetzelfde huis moeten liggen op 2500 euro...

Er zijn natuurlijk ook aanbieders met mooie praatjes die 2500 euro vragen maar voor 1250 euro werk leveren! Lees bijvoorbeeld 'Vrouw in Zwolle opgelicht door Britse en Poolse schilders..... hier.

Als je voor het schilderwerk aan je huis weinig betaalt kun je alsnog duur uit zijn!

Vooral omdat je schilderwerk op zoveel manieren kan doen en de kwaliteit van het schilderwerk pas op termijn zichtbaar is neem je beter een lokale schilder met een goede naam!!!! Die werkt waarschijnlijk verantwoordelijk en geeft garantie op zijn werk. Neem je de verkeerde marktplaats aanbieder, een Pool of als hierboven een Brit, en het is slecht geschilderd, of de verf knapt en barst het volgende jaar allemaal open, of je krijgt houtrot omdat het niet goed is gedaan dan zijn die schilders alweer weg en je krijgt echt geen garantie.

4 years ago
- Just now

0

Just now
/vraag
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/get_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/save_reply
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/save_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/accept_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/unaccept_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/unpublish_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/delete_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/update_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/like
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/dislike
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/report_answer
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/report_question
/vraag/buitenschilderwerk/wat-is-het-gemiddelde-uurloon-van-schilders/save_bounty
schildersbedrijf stadshagen