Welke kit voor welke klus

schilderen en glas afkittenAcrylaat kit is niet geschikt voor beglazing.

Acrylaatkit wordt door schildersbedrijven hoofdzakelijk gebruikt bij aansluitvoegen, aansluitnaden van houtdelen en muren. Acrylatkitten zijn universeel overschilderbaar door watergedragen en oplosmiddel houdende verven. Acrylaatkit is oplosbaar in water en moet daarom (in ieder geval bij gebruik buiten) overgeschilderd worden.

Kitvoegen hebben net als schilderwerk een beperkte levensduur en worden bij onderhoud van het schilderwerk schildersbedrijf SHSW Zwolle gecontroleerd en eventueel gerepareerd.

Glas afkitten

Voor beglazingssysteem wordt altijd een speciale beglazingskit gebruikt. Het is gebruikelijk glaskit mee te schilderen in dezelfde kleur als het overige schilderwerk. Het afschilderen van glaskit is niet noodzakelijk en schilder-technische misschien niet altijd juist. De beglazingskit moet in ieder geval overschilderbaar zijn en worden overgeschilderd met een verf die gebruikt kan worden in combinatie met de specifieke kit.

Stopverf

Bij oudbouw, renovatie schilderwerk en enkel glas wordt vaak stopverf gebruikt. Stopverf is niet geschikt bij dubbelglas.

Siliconenkitten

Siliconenkitten worden o.a. gebruikt bij sanitair voegen, aansluitvoegen, beglazingsvoegen.

Siliconenkitten zijn vochtbestendig en kunnen veel beweging opvangen en hebben een lange levensduur maar zijn niet overschilderbaar. Bij gebruik van siliconenkit wordt vaak de oppervlakte om de kit heen besmet met siliconen. Dit wordt pas zichtbaar wanneer de ondergrond geschilderd moet worden, siliconen stoot de verf af en leid tot een slechte hechting van de verflaag. Bij siliconen besmetting van de ondergrond moet deze voor het schilderen eerst goed worden gereinigd met een speciale reiniger.

Zoekt u een schildersbedrijf dat ook de aansluitnaden, kitnaden en glaskit controleert op gebreken bij periodiek onderhoud van het schilderwerk en indien nodig vervangt? Neem dan contact op met schildersbedrijf SHSW Voordeelschilder Stadshagen. Betrouwbaar vakbekaam en tegen een concurrerende prijs.

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder uw gegevens achter en wij bellen u. Bel ons op 06 26973354.

Wij proberen aanvragen via het formulier hieronder dezelfde dag te beantwoorden, of anders de eerstvolgende werkdag.
Uw naam(*)
Please type your full name.
E-mail(*)
Invalid email address.
Telefoon(*)
Ongeldige invoer
Woonplaats(*)
Ongeldige invoer
Bericht
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
schildersbedrijf telefoonummer
schildersbedrijf stadshagen