Wat kost schilderwerk

onderhoudsschilderwerk door voordeelschilder in wijk stadshagen zwolleIn de particuliere sector wordt schilderwerk meestal aangenomen voor een vast bedrag, het schilderwerk wordt dan verricht op basis van een all-in aanneemsom. Het basis uurloon waarop de aanneemsom is gebaseerd ligt voor de meeste schildersbedrijven tussen de 30 en 40 euro's voor een ervaren professionele schilder (periodieke en seizoensaanbiedingen op uurloon mogelijk).

De tijd nodig voor het onderhoudsschilderwerk (voor en achterkant) van een gemiddelde tussenwoning in de Zwolse woonwijk Stadshagen is 4 mandagen, dus heeft een prijs van tenminste 920 euro (arbeidsloon). Sommige huizen hebben minder werk maar dan zit je nog op minimaal 2 mandagen, andere zijn wat groter is dan zit je gauw op 5 mandagen. Globaal kost het schilderen van een tussenwoning in Stadshagen tenminste tussen de 480 euro en 1200 euro arbeidsloon, exclusief materiaalkosten (wat vaak ligt op 20% van het arbeidsloon) en exclusief 6 % BTW over het totaal bedrag.

Aanneemsom, let wel op!

Je kan schilderwerk op veel manieren uitvoeren

Beunhaas werk en goed schilderwerk

Je kan schilderwerk snel doen met sneldrogende materialen, zonder veel voorbereiding en overal overheen werken en alles gelijk afschilderen. Op deze manier kan je een groot huis (zelfs oudbouw) met twee man in twee dagen schilderen. Ziet het er nog redelijk uit ook als je een ervaren schilder hebt. Werk je volgens de normale procedure met de juiste materialen dan doe je over het schilderwerk geen twee maar zeg twee en een half of drie dagen met twee man. Dan lever je goed schilderwerk en kan je garantie geven op het werk.

Let op, er zijn schilders die de prijs baseren op bijvoorbeeld zes mandagen maar het werk op een snelle manier uitvoeren en met twee man in twee dagen opleveren! Of nog slechter, als je bij een schilder denkt weinig te betalen voor het schilderwerk dan kun je uiteindelijk alsnog nog erg duur uit zijn, lees bijvoorbeeld 'Vrouw in Zwolle opgelicht door Britse en Poolse schilders......

Vooral omdat de kwaliteit van het schilderwerk pas op termijn zichtbaar is neem je beter een lokale schilder met een goede naam. Neem je de verkeerde marktplaats aanbieder, een Pool of een beunhaas en de verf knapt en barst het volgende jaar weer open, of je krijgt houtrot omdat het niet goed is voorbereid en geschilderd dan zijn die jongens niet thuis en geven geen garantie.

Voordeel Schilder SHSW

Lees meer

geschilderde voordeur, donker groen
schildersbedrijf stadshagen